Romani plecati sa lucreze in strainatate- cei mai multi in Marea Britanie

Spread the love

Munca la straini

Cu totii avem rude sau macar cunoastem persoane plecate sa lucreze in strainatate si foarte multi romani sunt plecati tocmai in Marea Britanie. Foarte multi prefera sa lucreze pentru straini deoarece, zic ei, se castiga o suma mult mai mare intr-un timp mult mai scurt.

Decizia apartine fiecarui individ in parte. De aceea nu trebuie sa ii judecam pe cei ce au ales o alta tara unde sa isi dezvolte activitatea. Un numar mai mare de 230.000 de romani lucreaza in Marea Britanie. In domenii precum productie, retail sau sanatate. Oricine va sustine ca este un numar foarte mare.

Desprinderea de UE

Dupa desprinderea Regatului Unit de Uniunea Europeana, majoritatea romanilor vor avea probleme si vor fi nevoiti ori sa se intoarca acasa, ori sa indrepte spre alte tari comunitare. Votul impotriva apartenentei la Cumunitatea Europeana ii va afecta pe romanii plecati sa lucreze. Cat si pe cei care vor dori sa calatoreasca in tara.

Pentru cei ce doreau sa urmeze o facultate in Marea Britanie costurile si taxele vor creste foarte tare. Facultatile din tara respectiva sunt foarte bune si multi studenti vor sa experimenteze chiar si cu programul Erasmus. Acest lucru va deveni foarte dificil deoarece romanii nu vor mai beneficia de anumite reduceri. Taxele vor creste si ele cu cateva zeci de mii de lire pentru fiecare an.

In principiu, romanii care nu vor obtine permise de munca dupa iesirea tarii din Uniunea Europeana, vor veni cu siguranta acasa.  Cei care reusesc sa le obtina nu vor avea probleme si isi vor pastra locul.

Este foarte mare pacat pentru romanii care lucreaza in Marea Britanie, pentru ca ei sunt cei care aduc bani in tara noastra. Ei lucreaza departe de familii pentru a asigura copiilor un trai mai bun! Insa trebuie sa va ganditi bine daca merita sa plecati si unde sa alegeti destinatia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *