Ai nevoie de mașină ocazional – cumperi sau închiriezi?

Spread the love

Deși avem un șofer în familie, nimeni n-are și mașină personală. Zic că bani s-ar fi găsit pentru ceva de oraș și eventuale plecări prin mici vacanțe și concedii, dar nu prea a fost nevoie și investiția nu ar fi meritat.

Stau la 15km de oraș și am autobuze din oră în oră la un preț decent, în oraș circulă maxi-taxi-uri din 15 în 15 minute în cazul în care vreau să ajung mai departe și n-am timp să merg pe jos, un taxiu pe distanța asta (dacă am nevoie să ajung mai repede) nu costă chiar o avere, iar în vacanțe plecăm destul de rar. Nu s-a meritat deci să ne luăm o mașină ”de familie”.

Puținele momente în care am regretat faptul că n-avem o mașină a noastră cu care să mergem când vrem și unde vrem au fost atunci când nu găseam transportul în comun (tren, autobuz) ca fiind o soluție convenabilă și nici nu aveam prin împrejurimi vreo firmă de închirieri auto sau o persoană dispusă să ne împrumute mașina sa. Momentele astea se întâmplă destul de rar, totuși.

Cunosc persoane care și-au luat mașină pentru plimbările astea ocazionale și au ajuns să o țină în garaj cu anii, neatinsă, că au ajuns la concluzia că e mai rapid și mai convenabil să completeze un formular de închiriere și să dea 15euro pe zi pentru un Opel Corsa decât să achite toate taxele neplătite ale mașinii (rovinietă, impozit și ce chestii se mai cer) pentru câteva zile de concediu la câteva sute de km distanță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *